Programmering i Kunst og Håndverk

Programmering og annen bruk av digitale verktøy har fått en større plass i fagfornyelsen, enn de har hatt i tidligere læreplaner. Her er noen eksempler på hva vi kan gjøre i faget for å møte disse kravene.

Lag et spillbrett med python

Programmering er et strålende verktøy for å gjenta operasjoner. Spillbrett består ofte av gjentakende mønster, og ved hjelp av programmering så kan vi gjenta tegneoperasjoner raskt…og enkelt.

Lag deg en kul tattis med python

Ønsker du deg en tatovering, eller vil du se hvordan en tatovering vil se ut på kroppen din? Kanskje du bare vil lage et bilde som du kan sende til mamma og pappa for gøy 😀

Se hvordan du kan lage deg en tatovering og plassere den på et bilde av deg selv.

Finn perspektiver i kunst med Geogebra

Hva med å utforske litt kunst? Har de gamle kunstnerene peiling på perspektiv? Finn deg et kunstverk, og vis hvordan kunstneren har brukt perspektiv riktig eller feil.

Lag en optisk illusjon med python

Se på de vannrette linjene! Er de rette? Er de parallelle? Dette er en optisk illusjon som kalles “cafe wall”. Se hvordan vi kan lage dette med python eller i Geogebra.

Finnes det bygninger som er designet slik?

Lær å tegne perspektiver i Geogebra

Geogebra kan benyttes for å tegne korrekt perspektiv. Se hvordan dette kan gjøres. Tegningen din kan f eks danne et utgangspunkt som du selv tegner over for å gjøre tegningen din litt mer levende.

DigitAbel – for dypere læring